ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Κωνσταντίνο Αϊβάζογλου

Ημέρα προβολής: 14/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες μπαγιάτικου ζυμωτού ψωμιού
  • 3 αβγά
  • 300 ml γάλα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κ.γ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Μουλιάζουμε μέσα στο μείγμα τις φέτες του μπαγιάτικου ζυμωτού ψωμιού.
Διαχωρίζουμε το γλυκό περγαμόντο από το σιρόπι του και ψιλοκόβουμε καλά το περγαμόντο. Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το περγαμόντο.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και όταν είναι λιώσει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τοποθετούμε τις στραγγισμένες φέτες ψωμιού. Τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές και όταν αρχίσουν να φρυγανίζονται, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τις γυρίζουμε 2-3 φορές μέχρι να καραμελώσει. Βγάζουμε τις φέτες ψωμιού και προσθέτουμε στο τηγάνι μαργαρίνη με βούτυρο για να δημιουργηθεί μια σάλτσα. Όταν “δέσει” η καραμέλα, σερβίρουμε τις φέτες με την κρέμα γιαουρτιού και περγαμόντο.