ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙOY

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 06/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:

  • 330 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 140 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 400 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 40 – 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 κ.σ. ούζο
  • 4 κρόκους αβγών

Για τη σαντιγί:

  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γιαούρτι
  • Κακάο για πασπάλισμα
  • Σπόρια ροδιού για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα ροδιού:

  • 1 φλ. χυμό ροδιού
  • 2 κ.σ ούζο
  • 50 γρ. ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ετοιμάσουμε τη βάση, βάζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να θρυμματιστούν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την βάση και τα πλαϊνά. Βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά να παγώσει καλά, αν θέλουμε.
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε την κρέμα, το γάλα και την σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το ούζο και τα αβγά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά συνεχώς με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για λίγα λεπτά και την αδειάζουμε στη σοκολατένια βάση της τάρτας. Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της τάρτας για να μη στεγνώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε να γλυτώσουμε λίγη ώρα τότε τη βάζουμε για 1 ½ ώρα στη κατάψυξη και μετά για 1 ώρα στο ψυγείο
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ροδιού, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ούζο. Η σάλτσα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για χρόνια.
Για να φτιάξουμε τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε την κρέμα με μια σπάτουλα στη επιφάνεια της τάρτας, πασπαλίζουμε με το κακάο και περιχύνουμε το σιρόπι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σπόρια ροδιού.