ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ

Από τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

ΣΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
360 ML ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
6 ΑΒΓΑ ΜΕΣΑΙΑ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
¼ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ:
425 ΓΡ. ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
400 ΜL ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σου:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη. Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα χτυπάμε το μείγμα της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αβγά. Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τη ζύμη και σχηματίζουμε σε ένα ταψί τα σου. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.

Για τη σάλτσα βύσσινο:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του, σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το τυρί κρέμα:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα ψημένα σου στη μέση, τα γεμίζουμε με τη σάλτσα βύσσινο και με το τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.