ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μιχάλη Κουτσαντωνάκη
Ημερομηνία Προβολής: 09/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 4 μήλα φιρίκια ή 2 ξινόμηλα ή 2 μήλα golden
- 100 ml μέλι
- 300 ml ρακή (τσικουδιά)
- 0,25 γρ. κρόκο Κοζάνης
- 10 κόκκους πράσινο πιπέρι
- Φλούδα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. πετιμέζι (για γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τον πυρήνα από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο και τα ξεφλουδίζουμε. Τα φιρίκια τα κρατάμε ολόκληρα, ενώ τα μεγάλα μήλα τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε 4 κομμάτια.
Πρώτα φτιάχνουμε το ρακόμελο: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ρακή με το μέλι, το σαφράν, τη φλούδα πορτοκαλιού και το πράσινο πιπέρι. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα μήλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν η σάρκα του φρούτου τρυπιέται με μαχαίρι, το γλυκό είναι έτοιμο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με το σκούρο πετιμέζι.