ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΗΛΑ ΣΕ ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Μιχάλη Κουτσαντωνάκη

Ημερομηνία Προβολής: 09/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μήλα φιρίκια ή 2 ξινόμηλα ή 2 μήλα golden
  • 100 ml μέλι
  • 300 ml ρακή (τσικουδιά)
  • 0,25 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 10 κόκκους πράσινο πιπέρι
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. πετιμέζι (για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τον πυρήνα από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο και τα ξεφλουδίζουμε.  Τα φιρίκια τα κρατάμε ολόκληρα, ενώ τα μεγάλα μήλα τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε 4 κομμάτια.

Πρώτα φτιάχνουμε το ρακόμελο: σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ρακή με το μέλι, το σαφράν, τη φλούδα πορτοκαλιού και το πράσινο πιπέρι. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, προσθέτουμε τα μήλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.  Όταν η σάρκα του φρούτου τρυπιέται με μαχαίρι, το γλυκό είναι έτοιμο.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο γαρνίροντας με το σκούρο πετιμέζι.