ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Pastry Chef Γιάννη Καραπιπέρη
Ημερομηνία Προβολής: 21/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σουμάδα
- 150 γρ. ταχίνι
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ½ lt φυτική σαντιγί
Για την μαρμελάδα φράουλας:
- ½ κ. φράουλες
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ με κρύο νερό την ζελατίνα να μαλακώσει. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε την σουμάδα και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε την μαλακωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να λιώσει. Χτυπάμε την φυτική σαντιγί κρύα, όπως την βγάζουμε από το ψυγείο. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ. Την αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να μην σφίξει κι άλλο. Γεμίζουμε τα ποτήρια με στρώσεις μους και μαρμελάδας φράουλας. Τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε.