ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
Hμέρα προβολής 11/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό τσουρέκι
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. σοκολάτα
- 50 γρ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 3 αβγά
- 200 γρ. γάλα
- 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
- 1 φασόλι βανίλιας
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
Γεμίζουμε το 1/3 μιας μικρής κατσαρόλας με νερό και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τα κομματάκια της σοκολάτας με το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω από την κατσαρόλα, χωρίς να ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε συνεχώς, με μία σπάτουλα από σιλικόνη και λίγο πριν ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, εκτός φωτιάς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες το τσουρέκι και τις βάζουμε σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε να μισοσκεπάζει η μια την άλλη. Αλείφουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το μείγμα της σοκολάτας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τη βανίλια και χτυπάμε. Περιχύνουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι.