ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 30/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 280 γρ. σοκολατούχο γάλα Cocio
- 75 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 120 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση:
- 1 ακτινίδιο
- 1 πορτοκάλι
- 12 ρόγες από κόκκινο σταφύλι τύπου μοσχάτο
- Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ρόφημα γάλακτος με κακάο και ανακατεύουμε.
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες τις στραγγίζουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει η πανακότα, τη βάζουμε σε ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
Κόβουμε το ακτινίδιο σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε το πορτοκάλι σε μικρά φιλετάκια. Ανακατεύουμε το ακτινίδιο με το πορτοκάλι και τις ρόγες σταφυλιού. Προσθέτουμε τα φρούτα στα ποτήρια με την πανακότα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.