ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Pastry Chef Αλέξη Αλεξίου
Ημέρα προβολής: 05/02/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. Arla Lactofree
- 400 γρ. Arla Lactofree τυρί κρέμα
- 12 κρόκους αβγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- ½ λοβό βανίλιας
- 3-4 κ.σ. σιρόπι αρώνιας
- Βατόμουρα & φραγκοστάφυλλα (για τη διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το lactofree με το λοβό βανίλιας.
Bάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό lactofree.
Ρίχνουμε, σιγά σιγά, ανακατεύοντας το μείγμα με τους κρόκους και το lactofree μέσα στο τυρί κρέμα.
Έπειτα βάζουμε τα 2/3 της κρέμας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με ζεστό νερό, σαν μπεν μαρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά, στους 140 βαθμούς. Περιχύνουμε την ψητή κρέμα βανίλια με σιρόπι αρώνιας.
Στολίζουμε με βατόμουρα και φραγκοστάφυλλα.