ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΜΑΝΓΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Patissier Στέλιο Παρλιάρο

Ημερομηνία προβολής 13/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. πούλπα μάνγκο 
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. αμύγδαλο λευκό 
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

EKΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπλέντερ τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πούλπα του μάνγκο, τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. ή σε ατομικές φόρμες. Ραντίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Το ψήσιμο εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας, εάν πρόκειται για ατομικές, ψήνουμε λιγότερο. Μόλις ψηθεί το κέικ μας, αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.