ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ & ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μάργαρη

Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 1 ½  φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 φλ. ελαιόλαδο  Άλτις
  • 4 φλ. ξηρούς καρπούς (φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
  • 4 φύλλα μέντα
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα
  • 4 κλων. θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς.
Χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό.
Κόβουμε τη γραβιέρα σε κομμάτια. Την περνάμε από το νερό, μετά την πανάρουμε στο αλεύρι, στα αβγά και στους ξηρούς καρπούς, για να κάνει κρούστα.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τη γραβιέρα και τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τη βάζουμε στο τηγάνι, για ένα λεπτό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε το κρασί με το θυμάρι, τη μέντα και την αρμπαρόριζα.
Αφαιρούμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη γραβιέρα με το σιρόπι μελιού και γαρνίρουμε με θυμάρι.