ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΜΙΚΡΑ ΒΑΖΑΚΙΑ
250 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ Ή ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
220 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
½ ΦΛ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 2%
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 3 ΛΑΙΜ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
300 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΣΑΝΤΙΓΙ)
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Tρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και τον χυμό λάιμ και χτυπάμε, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει. Γεμίζουμε το 1/3 από ένα βάζο με το μπισκότο και το πατάμε ελαφρώς. Από πάνω γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με την κρέμα lime. Ρίχνουμε ακόμα λίγο τριμμένο μπισκότο και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο.