ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 10 ΚΕΚΑΚΙΑ
500 ΓΡ. ΑΝΑΝΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ
10 ΜΑΡΑΣΚΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
2 Κ.Σ. ΡΟΥΜΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
175 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΚΑΡΥΔΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 Κ.Γ. ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
3 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
125 ΓΡ. ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
250 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ )
10 ΜΑΡΑΣΚΙΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το ρούμι και ανακατεύουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Βάζουμε μια κουταλιά από το σιρόπι σε κάθε φορμάκι, προσθέτουμε στον πάτο μία φέτα ανανά και στη μέση βάζουμε ένα μαρασκίνο.
Καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την καρύδα, σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα άρωματά της και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την καβουρδισμένη καρύδα, τα αβγά, το βούτυρο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ στα φορμάκια με τον ανανά και τα μαρασκίνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σερβίρουμε με σαντιγί και στολίζουμε με μαρασκίνο.