ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Μαρία Πρασσά
Ημέρα προβολής 02/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 3 φλ. δημητριακά
- 7 μπισκότα τύπου digestive
- 1 ½ μπανάνα ώριμη
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
Για την επικάλυψη:
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 2-3 κ.σ. άλειμμα αμυγδάλου
- 2-3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
- ½ μπανάνα
- 1-2 κ.σ. χρωματιστά κουφετάκια
- 1-2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
- 2-3 μικρά λευκά marshmallows
- 1 κ.σ. χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Τρίβουμε τα δημητριακά και τα μπισκότα στο μούλτι.
Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη, μπορούμε να αφήσουμε και μερικά κομματάκια.
Προσθέτουμε την μπανάνα και τη μαργαρίνη.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πλάθουμε με το χέρι, μέχρι να γίνουν μία μπάλα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, πλάθουμε και την ανοίγουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το άλλειμα αμυγδάλου:
Τρίβουμε τα αμυγδαλα στο μούλτι για αρκετά λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν, να βγάλουν τα έλαιά τους και να γίνουν σαν κρέμα.
Για την επικάλυψη:
Βάζουμε στη βάση του ψημένου μπισκότου το άλειμμα αμυγδάλου. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τις φέτες μπανάνας, τα χρωματιστά κουφετάκια και τις σταγόνες σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με τη χρωματιστή τρούφα και προσθέτουμε τα marshmallows.