ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 25-30 ΕΚ.
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 8 ΑΒΓΑ
ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΠΟ 6 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
2 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
70 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
40 ΓΡ. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 LIME
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1000 ML ΝΕΡΟ
2 ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ LIME
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ :
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΕΤΕΣ ΑΝΑΝΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 LIME
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τις φλούδες λάιμ και βράζουμε, για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Για το ραβανί λάιμ:
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι και την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του κρόκου. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα λάιμ και τα ρίχνουμε στο μείγμα του κρόκου με τη μαρέγκα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα του ραβανί σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά και αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε.
Για την κρέμα τυριού:
Βάζουμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε με ανανά, προσθέτουμε λίγη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ.