ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από την Ποτούλα Πασχαλίδη

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
½ Κ.Σ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
½ Κ.Σ. ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
½ Κ.Σ. ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ή ΤΡΟΥΦΑ)
30 ML ΑΝΘΟΝΕΡΟ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι (μπορεί να μην το πάρει όλο) και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια σε μέγεθος καρυδιού με την μισή ποσότητα της ζύμης. Στην υπόλοιπη ζύμη βάζουμε σοκολάτα πλάθουμε και τα τελευταία κουραμπιεδάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν, ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη.