ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΤΙΜΕΖΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Ρένα Γαλανάκη


Ημερομηνία προβολής 14/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 4 ½ φλ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, το γαρίφαλο, την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα διαλύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τελευταίο το αλεύρι και τα χτυπάμε στο μίξερ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά στο μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.