ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Mελίνα Σελάλμα

Ημέρα προβολής 6/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. χυλοπίτες με κακάο
  • 1 φλ. γάλα άπαχο
  • 4 αβγά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
  • Μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora

Για τη διακόσμηση:

  • Σοκολάτα κουβερτούρα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις χυλοπίτες με κακάο σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά από την ώρα έναρξης του βρασμού τους. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε, για να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά απο 4 λεπτά αφαιρούμε τη σοκολατένια κρέμα από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν οι χυλοπίτες με τη σοκολατένια κρέμα της πουτίγκας.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη με βούτυρο και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και ξύσμα από πορτοκάλι.