ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Καθηγήτρια Μαγειρικής Γεωργία Κοφινά
Ημερομηνία προβολής 11/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(Για 5-6 άτομα)
- 1½ φλ. φακές
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 3 φλ. βραστό νερό
- Αλάτι – πιπέρι
Για το ζυμαρικά:
- 400 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 2 κ.σ. από τα σοταρισμένα κρεμμύδια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Για γαρνίρισμα:
- Μπούκοβο
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Κρατάμε 2 κ.σ. από τα κρεμμύδια για το κριθαράκι.
Προσθέτουμε τις φακές και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές χωρίς όμως να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κονκασέ, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο τριμμένο, το κύμινο, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ βράζουμε το κριθαράκι ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και το στραγγίζουμε. Το περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει το κύμινο το άρωμα του και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα κρεμμύδια και το κύμινο με το κριθαράκι.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κριθαράκι και το περιχύνουμε με την σάλτσα με τις φακές και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.