ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΣΟΥΦΛΕ
300 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
240 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
6 ΑΒΓΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
300 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ KΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 72%
150 ML ARLA KΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
EΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με την πιπεριά τσίλι και το ξύλο κανέλλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος με το τσίλι και την κανέλλα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Έπειτα τη στραγγίζουμε, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, να κρυώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε τη σοκολάτα σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 45 λεπτά, να κρυώσουν.
Για τη ζύμη του σουφλέ:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα του σουφλέ στο ψυγείο, για 15-20 λεπτά, να κρυώσει.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα φορμάκια σιλικόνης με το μείγμα του σουφλέ, μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε ένα μπαλάκι σοκολάτας με τσίλι σε κάθε φορμάκι και καλύπτουμε με λίγο από το μείγμα του σουφλέ. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 9-10 λεπτά.