ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά
Ημέρα προβολής 13/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 270 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 5 αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 35%
- 60-80 γρ. γκότζι μπέρις
- Νιφάδες βρώμης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα γκότζι μπέρις σε νερό για 1 ώρα. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας να χτυπάμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ (κοσκινισμένα και ανακατεμένα) και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (χλιαρό) και τα γκότζι μπέρις.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και πασπαλίζουμε από πάνω τις νιφάδες βρώμης.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.