ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη
Ημερομηνία Προβολής: 11/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 20×25)
- 115 γρ. αλεύρι
- 285 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 160 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 225 γρ. αβγά
- 340 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 225 γρ. καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολατα μαζι με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Ή για μεγαλύτερη ευκολία την λιώνουμε στα μικροκύματα, στα 450w, για 3 λεπτά. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε με ενα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το καθαρισμένο καρύδι, ανοιγμένο στα δύο. Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί αντικολλητικό και γεμίζουμε το ταψί με το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους, αυστηρά για 15`. Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να είναι υγρό το brownie όταν το βγάλουμε από το φούρνο, γιατί αν το ψήσουμε παραπάνω θα σκληρύνει και θα ξεραθεί. To αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.