ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΙΦΛ ΜΕ ΜΠΡΑΟΥΝΙ & ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Αθηνά Πάνου

ΥΛΙΚΑ
Για ταψάκι 20×20 εκ.
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. μαύρη μπίρα
  • 45 γρ. κακάο
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (σε κομμάτια) 

Για το τράιφλ:
  • 400 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 
  • 3 κ.σ. μαύρη μπύρα 
  • Μαρασκίνο (για τη διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τα 60 γρ. κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αφού λιώσει, την αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη μαύρη μπίρα, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, τη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, τη βανίλια και τα αβγά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα ταψί. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, στους 160 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. 
Αφού ψηθεί, κόβουμε το μπράουνι σε μικρά κομμάτια και το μοιράζουμε σε ποτηράκια.
Ρίχνουμε από 2 κουταλιές μαύρη μπίρα.
Προσθέτουμε τη σαντιγί, το μπράουνι, τη μπίρα και τέλος πάλι σαντιγί. Πασπαλίζουμε με σοκολάτα κουβερτούρα. Διακοσμούμε με μαρασκίνο.