ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
8 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ Ifantis
270 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
8 γρ. ΑΛΑΤΙ
8 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
50 γρ. ΤΥΡΙ Arla ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ Regato ΤΡΙΜΜΕΝΟ
14 γρ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
120 ml ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
60 ml ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ARLA LACTOFREE (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και το τριμμένο ρεγκάτο και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ζεστό νερό μαζί με την ξηρή μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη (μέγεθος καρυδιού) και τα ανοίγουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Βάζουμε τα κριτσίνια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το lactofree.
Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβρίρουμε! Διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο.