ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 φλ. μανούρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ. ζυμαρικό βίδες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξφλουδίζουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε κυβάκια και την τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για περίπου 5 λεπτά.

Βάζουμε σε μπλέντερ τα τηγανισμένα κυβάκια μελιτζάνας και τον μαιντανό χοντροκομμένο και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα (αν δούμε ότι δεν χτυπιέται εύκολα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο). Στη συνέχεια βάζουμε στο μπλέντερ τη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια και αλέθουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το μανούρι και αλέθουμε. Τέλος βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε.

Βράζουμε τα fussili σύμφωνα με τις οδηγίες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από το νερό που έβρασαν. Θέλουμε να πέσει στο τηγάνι και λίγο νερό από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο πέστο μελιτζάνας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.