ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Στέφανο Ρόσσι
Ημερομηνία προβολής 29/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. κρύο ριζότο
- 1 αβγό
- 100 γρ. μοτσαρέλα
- Γαλέτα
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis για το σερβίρισμα
- Κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ριζότο που περίσσεψε το βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ριζότο μαζί με 1 αβγό. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό για να μην κολλάνε οι κεφτέδες μας όσο πλάθουμε. Παίρνουμε την ποσότητα ρυζιού που θέλουμε, βάζουμε στο κέντρο 1 κομμάτι μοτσαρέλα, πλάθουμε τον κεφτέ και περνάμε από τη γαλέτα. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες όσο να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα βαλσαμικού.