ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ & ΚΡΕΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Γιώργο Φτάκλα
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα: 
  • 375 γρ. γάλα φρέσκο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 ml Arla κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
Για τα φρούτα:
  • 1 μήλο 
  • 1 αχλάδι 
  • ½ παπάγια freskia
  • ½ μάνγκο
  • ½ ανανά
Για το σιρόπι βασιλικού: 
  • 560 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. φύλλα βασιλικού
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • Μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • Φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού για μία περίπου ώρα μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 2-3 ώρες και το διατηρούμε στο ψυγείο. 
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους κρόκους αβγών, το ροδόνερο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο με λίγη κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Στη συνέχεια αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, για 20 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Έπειτα ενσωματώνουμε την κρέμα στην σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο. 
Για το σερβίρισμα:
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα και με μια τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε την φρουτοσαλάτα. Διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού, σμέουρα, φράουλες και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα.