ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ημερομηνία προβολής 16/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 6 μερίδες)
Για τα καλαθάκια:
- 2 φύλλα κρούστας
- ½ φλ. φιστίκι Αιγίνης
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. Flora με 25 % βούτυρο για επάλειψη
Για τη γέμιση:
- Παγωτό Carte d’Or Gelateria με Σοκολάτα, Φιστίκι, Φράουλα και Στρατσιατέλλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γρ. γάλα
- 1 σφην. κονιάκ
- 1 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 12 τετράγωνα. Θρυμματίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης, κρατώντας στην άκρη μερικά για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο ή κανέλλα στα φιστίκια και ανακατεύουμε. Αντί για φιστίκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Κάθε τετραγωνάκι το αλείφουμε με μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το μείγμα με τα φιστίκια, από πάνω στρώνουμε 2ο τετραγωνάκι, επαναλαμβάνουμε με τη μαργαρίνη και τα φιστίκια, σκεπάζουμε με ένα 3ο τετραγωνάκι αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε μέσα στα καλαθάκια μας μπάλες παγωτό. Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας, βάζουμε το γάλα να πάρει βράση. Βάζουμε σε ένα μπολ τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ρίχνουμε από πάνω το γάλα που έβρασε. Ανακατεύουμε να λιώσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Η σάλτσα μας διατηρείται 3 – 4 μέρες στο ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.