ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/03/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 31/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τη ζύμη:
- 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γρ. καστανή ζάχαρη
- ¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 150 γρ. γάλα
- 2 αβγά
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σοκολάτα μπίτερ
- 1 επιπλέον αβγό για επάλειψη
Για το σερβίρισμα:
- Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou Πορτοκάλι και Λεμόνι
- Καρύδια
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, μέγεθος καρυδιού.
Πιέζουμε με τα χέρια και τα γεμίζουμε με σοκολάτα στο κέντρο τους.
Έπειτα τα αλείφουμε με αβγό, διαλυμένο σε νερό και ζάχαρη.
Στρώνουμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 18-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν οι λουκουμάδες και να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το φούρνο και τους ανακατεύουμε με την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι και τα τριμμένα καρύδια.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε με την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι και πασπαλίζουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.