ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2-3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2-3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΦΛ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ΓΡ. ΦΕΤΑ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πολτοποιούμε στο μούλτι τη ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας και το σκόρδο. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού ΒΒQ και αφήνουμε τη σάλτσα, για 10-15 λεπτά, να μαγειρευτεί. Στο τέλος ρίχνουμε τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε τις τηγανητές μελιτζάνες σε στρώσεις, εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, φέτες havarti, λίγη ακόμα σάλτσα ντομάτας και τρίμματα φέτας. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.