ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
300 ΓΡ. ΓΑΡΙΔΕΣ
200 ΓΡ. ΑΒΟΚΑΝΤΟ DRESSING PULP AVOEL (ΠΟΛΤΟΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ)
2 ICEBERG
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΑΓΓΟΥΡΙ
50 ΓΡ. ΜΗΛΟΞΥΔΟ
30 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
4-6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
½ ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 ΛΕΜΟΝΙ
½ Κ.Γ. ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
2 Κ.Σ. GUACAMOLE AVOEL
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο dressing pulp, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τον φρέσκο κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.
Για το τουρσί λαχανικών:
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το καρότο το αγγούρι, προσθέτουμε το ξίδι, πασπαλίζουμε με το αλάτι και την ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά, να μαριναριστούν.
Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα γαρίδας, τα βάζουμε στο μούλτι με αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντροκομμενος κιμάς. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκι.
Έπειτα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το μπιφτέκι γαρίδας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του άισμπεργκ, μέχρι να γίνει σαν ένα ψωμάκι μπέργκερ.
Το κόβουμε στη μέση και φτιάχνουμε το “πράσινο ψωμάκι”. Απλώνουμε γουακαμόλε πάνω στο ένα κομμάτι άισμπεργκ, προσθέτουμε το μπιφτέκι γαρίδας, τη φέτα ντομάτας, το φρέσκο τουρσί λαχανικών και τα φύλλα δυόσμου, βασιλικού και κόλιανδρου. Απλώνουμε γουακαμόλε στο δεύτερο κομμάτι άισμπεργκ και καλύπτουμε το μπέργκερ.
Σερβίρουμε το πράσινο burger γαρίδας με πατάτες τηγανητές, πασπαλισμένες με πιπέρι καγιέν και συνοδεύουμε με τη σάλτσα γουακαμόλε.