ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
4 ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
10 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ:
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
4 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ:
250 ΓΡ. BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ BIO KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρωματικό βούτυρο:
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, τις αντζούγιες, την κάππαρη, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ το πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε το πολτοποιημένο μείγμα με το βούτυρο. Απλώνουμε μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε πάνω το αρωματικό βούτυρο, το τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Βάζουμε το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για τα φιλέτα γλώσσας:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα γλώσσας με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα για 5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε πάνω από τα φιλέτα κομματάκια αρωματικού βουτύρου και τα ξαναβάζουμε στον ατμομάγειρα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Για τις μουσταρδάτες πατάτες:
Κόβουμε τις baby πατάτες σε κομμάτια και τις αλατίζουμε.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πιπέρι. Σωτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι και σβήνουμε με το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε ένα κομμάτι από το αρωματικό βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις baby πατάτες, ρίχνουμε το δυόσμο. Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και ραντίζουμε με λίγο λάδι από τις τηγανητές πατάτες.