ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νίκη Τρέσου
Ημέρα προβολής 3/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 μήλο
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- ½ φλ. λευκό κρασί
- ½ φλ. κόκκινο κρασί
- 1 ζωμό βοδινού Knorr
- 1 ξύλο κανέλλας
- 2 γαρύφαλλα
- 3 κλων. θυμάρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους μεγάλους ή σε φέτες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μαργαρίνη με βούτυρο και ζάχαρη και τα λιώνουμε μαζί. Προσθέτουμε τα μήλα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά με την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μήλα, κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, το σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζωμό βοδινού, αλάτοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με θυμάρι. Σε 5 λεπτά το συκώτι έχει μαγειρευτεί.
Σερβίρουμε με τα μήλα.