ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ & ΚΑΣΙΟΥΣ

Από την Ευθυμία Κουτρόγιαννου

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ & ΚΑΣΙΟΥΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 Κ.Γ. ΞΕΡΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
2 -3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
½ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
100–150 ΓΡ. ΚΑΣΙΟΥΣ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1/4 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
1 Κ.Σ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακριά κομμάτια και το μαρινάρουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τον ξερό κόλιανδρο χτυπημένο στο γουδί. Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο, και το αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τη μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την καστανή ζάχαρη, την σόγια σος, τα κάσιους και την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι. Στο τέλος, εκτός φωτιάς, βάζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σερβίρουμε το πικάντικο κοτόπουλο με γιαούρτι και ρύζι basmati.