ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ:
8 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΦΙΛΕ FOUANTRE IFANTIS
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
16 ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:
¼ Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
½ Κ.Σ. ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι. Έπειτα τις ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι με την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι ανακατεύουμε και πλάθουμε με το μείγμα μακριά μπαστουνάκια.
Απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν, τη μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε σε κάθε φέτα ζαμπόν μία φέτα ψητής μελιτζάνας, βάζουμε από πάνω το μπαστουνάκι τυριού με τσίλι, τα φυλλαράκια ρόκας και τυλίγουμε σφιχτά την κάθε φέτα ζαμπόν με τη γέμιση κάνοντας ρολάκια. Τα καρφώνουμε με καλαμάκια και τα σερβίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι.