ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΝΤΑΚΙΟΥΡΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Στέφανο Διαμαντόπουλο

Ημερομηνία προβολής 27/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ


• 250 γρ. πουρέ φράουλας
• 625 γρ. λευκή σοκολάτα
• 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
• 30 γρ. γλυκόζη
• 100 γρ. λευκό ρούμι
• Τριμμένη καρύδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις λιώνουμε με το πηρούνι και τις σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε 250 γρ. πουρέ σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με γλυκόζη και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι αντί για γλυκόζη,τότε όμως θα αλλάξει το άρωμα του γλυκού. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε το καυτό υγρό σε ένα μπολ, προσθέτουμε αμέσως σπασμένη λευκή σοκολάτα και την μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, αρκετή ώρα, έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας μας. Το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε από ένα μπολ με τριμενη καρύδα. Τα σοκολατάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου, γύρω στις 15 ημέρες.

ΤΙP:
Αν δεν πήζει γρήγορα το μίγμα στο ψυγείο, μην ανησυχείτε. Αφήστε το όσο χρειαστεί για να πήξει. Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της σοκολάτας και από το πόσο όξινες είναι οι φράουλες-όσο πιο ξινές τόσο πιο γρήγορα πήζει το μίγμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθεσετε περισσότερη σοκολάτα στο μίγμα.