ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Στέλιο Καλαθά
Hμέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 ποτήρια
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 4-5 κ.σ. λικέρ τριαντάφυλλο
- ½ ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. μύρτιλα ή βατόμουρα
- 20 μπισκότα πτι μπερ
- 1 τριαντάφυλλο κόκκινο
- Φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με τη σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ τριαντάφυλλο. Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε 3-4 κομμάτια και τα μοιράζουμε στα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό. Μοιράζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα με ένα κορνέ και τοποθετούμε τα ποτήρια στη συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα. Όταν παγώσει πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα, βατόμουρα και μύρτιλα. Διακοσμούμε με κόκκινα ροδοπέταλα και φυλλαράκια δυόσμου.
***Μπορούμε να πολτοποιήσουμε μερικά μύρτιλα και να τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, για να αλλάξει χρώμα.
***Προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκό.