ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Έλενα Μπαρμπέα
Ημερομηνία προβολής 02/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κρεμμύδια
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ. σπανάκι
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- Μαραθόσπορο
- 1/3 φλ. κρασί λευκό
- 1 φλ. ρύζι
- Άνηθο
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 λεμόνια
- Αλεύρι
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στα 2 το σπανάκι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του και το αλατίζουμε (κρατάμε το χυμό από το σπανάκι μας). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το μαραθόσπορο στο γουδί. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μαραθόσπορο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέσα στο κιμά, προσθέτουμε τα αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά και το ρύζι. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο κιμά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι – πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό για να μη κολλάει ο κιμάς όσο πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα αλευρώνουμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε ζεστό νερό χωρίς να τα σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στην πορεία προσθέτουμε λίγο χυμό από το σπανάκι μας. Λίγο πριν γίνουν, ρίχνουμε το χυμό από τα 2 λεμόνια, την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο από πάνω.