ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Fredy Demetia
Ημερομηνία προβολής 21/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- ½ κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ¼ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 150 γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά σαμπινιόν ή πορτομπέλο ή βασιλομανίταρα)
- 200 γρ. προσούτο σε φέτες
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 1 σκελ. σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 2 – 3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο λιωμένο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το ζωμό κότας, νερό από τις ταλιατέλες που βράζουν και νερό από τα βασιλομανίταρα, αν έχουμε χρησιμοποιήσει αποξηραμένα βασιλομανίταρα που έχουμε μουλιάσει σε νερό. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα και το προσούτο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.