ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Τάσο Μπίκο
Ημερομηνία προβολής 20/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 1 κ. αλεύρι σκληρό
- 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
- 20 γρ. αλάτι
- 15 γρ. ζάχαρη
- 45 γρ. μαγιά νωπή
- ½ lt νερό
- 50 γρ. γάλα
- 100 γρ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 20 γρ. φύλλα βασιλικού
- 100 γρ. φέτα σκληρή
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού, και ρίχνουμε γάλα, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, μαργαρίνη και το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέσα στο μπολ και όταν πλέον ξεκολλάει από τα τοιχώματα συνεχίζουμε το ζύμωμα στο πάγκο. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δυο κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τον προσθέτουμε στο ένα κομμάτι μαζί με τον ντοματοπελτέ και ξαναζυμώνουμε και το πλάθουμε καρβελάκι, το χαράζουμε, προσθέτουμε από πάνω τη φέτα σε τρίμματα και αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Το δεύτερο κομμάτι ζύμης το απλώνουμε με τον πλάστη, αλείφουμε με τον ντοματοπελτέ, απλώνουμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού ολόκληρα, μετά τρίμματα φέτας, το τυλίγουμε ρολό, ρίχνουμε τρίμματα φέτας από πάνω, αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.