ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Από τον Chef Aλέξανδρο Φουρούλη

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ TRATA (208 ΓΡ.)
250 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΛΩΝ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ
10 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
50 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς, για μία περίπου ώρα.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα μπλανσάρουμε σε αλατισμένο νερό για ένα λεπτό και τα περνάμε αμέσως σε κρύο νερό. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο.
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, λίγη ποσότητα από τα ψητά ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα ψητά λαχανικά. Στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό τόνο με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύουμε και σερβίρουμε.