ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΚΟΜΜΕΝΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ)
1 ΚΙΛΟ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΜΗΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ
2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΚΟΡΔΑ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/2 ΦΛ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1/4 ΦΛ. ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
120 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡI
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες και βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί το πράσινο μήλο, το τζίντζερ και τις γλυκοπατάτες. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και κομμένο στη μέση.
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, το βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ντομάτας, τη σόγια σος, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα BBQ στο ταψί, κάτω από το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία με μιάμιση ώρα και σερβίρουμε.