ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20X30 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΑ BLONDIES:
170 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘEΡΜOΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 ΑΒΓΑ
225 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ:
160 ΓΡ. ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ, ΣΜΕΟΥΡΑ Ή ΦΡΑΟΥΛΕΣ
12 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 100 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα, τη βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά, μέχρι να πάρει η σοκολάτα ένα σκούρο χρυσάφι χρώμα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι, την καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Για τη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους:
Κόβουμε στη μέση τα βατόμουρα και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στα κόκκινα φρούτα. Ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και εκτός φωτιάς, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι.
Ρίχνουμε την μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη του blondie και με την βοήθεια ενός μαχαιριού, δημιουργούμε διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.