ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΝ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ & ΡΟΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Κοπαράνη
YΛΙΚΑ
Για 8 -10 άτομα
Για τα μπουγατσάν τσιπς:
  • 2 φύλλα σφολιάτας KANAKI
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λάιμ
Για την κρέμα τριαντάφυλλο:
  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 400 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο 
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 λοβό βανίλιας
  • Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
Για το σερβίρισμα:
  • Σπόρους ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ένα φύλλο σφολιάτας στη μέση. 
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και πασπαλίζουμε το φύλλο. Καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο μισό του φύλλου. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και τη ζάχαρη. 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και κάνουμε ένα ακόμη φύλλο. 
Βάζουμε από πάνω λαδόκολλα και ανοίγουμε τα φύλλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα λάιμ. Κόβουμε το φύλλο με τη λαδόκολλα στη μέση, το βάζουμε στο ταψί και το κόβουμε σε τετραγωνάκια. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 16-17 λεπτά.
Για την κρέμα λουκούμι τριαντάφυλλο:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη βανίλια, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε. 
Κόβουμε σε κομματάκια τα λουκούμια τριαντάφυλλο και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την κρέμα γάλακτος και λίγο από το βρασμένο γάλα, μέχρι να γίνουν κρέμα. 
Μεταφέρουμε την κρέμα λουκούμι τριαντάφυλλο στο βρασμένο γάλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λουκούμια, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε την ζεστή κρέμα τριαντάφυλλο με τα μπουγατσάν τσιπς και πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού.