ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
4 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ)
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΕΥΡΙ
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΒΓΟΥ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΡΗ ΓΙΑΧΝΙ:
400 ΓΡ. ΚΑΠΠΑΡΗ
200 ML ΞΙΔΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ. ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΙΑΣ
250 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κάππαρη γιαχνί:
Ξαλμυρίζουμε την κάππαρη σε ξίδι και μετά σε νερό. Έπειτα την ζεματάμε σε βραστό νερό, για 2-3 λεπτά. Έπειτα τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την κάππαρη, τη ζάχαρη, τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε την κάππαρη, σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά, να καραμελώσει. Δέκα λεπτά, πριν το τέλος, ρίχνουμε τις ελιές και την αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Για τη γέμιση βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη mozzarella, τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια τρύπα στο φιλέτο κοτόπουλου κατά μήκος, μέχρι τη μέση, γεμίζουμε με το μείγμα με τη μουστάρδα και τη mozzarella και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια πανάρουμε το γεμιστό κοτόπουλο πρώτα με το αλεύρι, μετά το περνάμε από το ασπράδι αβγού και στο τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Έπειτα το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε την κάππαρη γιαχνί με το γεμιστό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.