ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο
Ημερομηνία Προβολής: 4/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. φρέσκο γάλα
- 3 αβγά
- 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κλων. θυμάρι
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. χαλούμι
- 1 χωριάτικο λουκάνικο IFANTIS
- 1 κρεμμύδι
- ½ σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. κονκασέ Pummaro
- 200 γρ. σπανάκι
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 2 κλων. θυμάρι
- 2 κλων. βασιλικό
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά, τον μαϊντανό, το θυμάρι και τον βασιλικό, όλα πολύ ψιλοκομμένα και χτυπάμε με το χέρι ή σε μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη ζύμη. Προσθέτουμε και τρεις κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη και αφήνουμε την ζύμη για κρέπες 10 λεπτά να σταθεί.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και προσθέτουμε λίγη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μία με μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη ζύμη κρέπας και ψήνουμε τις κρέπες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε το χαλούμι σε χοντρές φέτες και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές σε σχαροτήγανο μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φετούλες, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε και το κονκασέ. Προσθέτουμε λίγο νερο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να μαραθεί ελαφρώς.
Κόβουμε τις κρέπες στα 4 σε τριγωνικά κομμάτια. Τις στήνουμε σε ένα πυργάκι και τις τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα με τα λουκάνικα, από πάνω βάζουμε το ψημένο χαλούμι κομμένο σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.