ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Κώστα Σκανδάλη
Ημέρα προβολής 06/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 κιλό συκώτι μόσχου
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 καρότο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 5-6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- ¼ κ.γ. εστραγκόν ξερό
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. θυμάρι
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε πιπέρι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το συκώτι.
Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και την πιπεριά Φλωρίνης.
Αφαιρούμε το συκώτι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα λαχανικά.
Βάζουμε ντοματοπελτέ και σβήνουμε με κρασί.
Κόβουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό, το εστραγκόν, το πιπέρι καγιέν, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και αλάτι. Τα αφήνουμε, για 10 λεπτά, να μαγειρευτούν.
Προσθέτουμε, 5 λεπτά πριν το τέλος, το συκώτι στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 3-4 λεπτά.