ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΥΛΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Από τον Chef Kίμων Λίγδα

ΧΥΛΩΜΕΝΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΤΡΑΧΑΝΑ ΞΙΝΟ
200 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO
6 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 K.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φέτες προσούτο σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 65 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο το υπόλοιπο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τον τραχανά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τον πουρέ μανιταριών, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να μαγειρευτεί, για 15-20 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, δένουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τραγανό προσούτο.