ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2010
Βαθμός δυσκολίας:
undefined” style=”font-size: 10pt;” mce_style=”mso-bidi-font-weight:normal”>
Από την Ελένη Ψυχούλη
Φιλέτο κοτόπουλου ψημένο επιθετικά στο αντικολλητικό για να δημιουργήσει μια μελωμένη κρούστα από μπαλσάμικο. Μοναδικό!
Ημερομηνία Προβολής: 12/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- ½ φλ. ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε δυνατή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη στο κατσαρολάκι μας και ρίχνουμε μέσα το ρύζι μπασμάτι. Το σοτάρουμε για να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του ρυζιού. Ρίχνουμε αλάτι και ρυθμίζουμε τη φωτιά στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Για να ψήσουμε το κοτόπουλο, αφήνουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά. Τοποθετούμε το φιλέτο στο τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Αφού ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ψημένο δηλαδή από μέσα και ελαφρώς τραγανό από έξω, προσθέτουμε το μέλι και αμέσως μετά το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι και να καραμελώσει το κοτόπουλο. Γυρνάμε το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές για να τραβήξει καλά τις γεύσεις.
Σερβίρουμε το φιλέτο με το μπασμάτι, το οποίο περιχύνουμε με την καραμελωμένη σος.