ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΦΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Chef Ειρήνη Νιέρρη

Ημερομηνία προβολής 11/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 1 κ. χοιρινό κρέας (μπούτι ή λαιμό)
  • 200 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 400 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά 
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 250 ml κρασί λευκό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • Flora με 25% βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αφού βράσει το κρέας, το στραγγίζουμε καλά και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, ύστερα το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ανάμικτα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και
καλύπτουμε με νερό το κρέας, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια αποσύρουμε την
κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την τριμμένη φέτα και τη πατάτα κομμένη σε κύβους και τηγανισμένη.
Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνο σχήμα και τοποθετούμε 4 από αυτά σταυρωτά σε πήλινο σκεύος, το οποίο έχουμε αλείψει με μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Αλείφουμε ξανά με μαργαρίνη με 25% βούτυρο προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τρία ακόμη φύλλα γυρίζοντας τις άκρες που περισσεύουν προς τη μέσα πλευρά. Αλείφουμε την επιφάνεια των φύλλων με μαργαρίνη με 25% βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.