ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 24/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • Ζύμη με προζύμι
  • ½ φλ. μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη
  • Για τη γκανάς:
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας με μαργαρίνη. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, προσέχοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν.  Αν θέλουμε να γίνει η τάρτα σαν σοκολατένια πίτσα χρησιμοποιούμε ζύμη με προζύμι, αν θέλουμε να γίνει πιο τραγανή χρησιμοποιούμε σφολιάτα.  Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης. Γεμίζουμε τον πάτο της με φασόλια ή άλλα όσπρια, για να δώσουμε βάρος και να μην φουσκώσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γκανάς (σάλτσα) σοκολάτας:

Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.  Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά: την κουβερτούρα σπασμένη, την μαργαρίνη το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Αφήνουμε την σάλτσα να γίνει χλιαρή.

 

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την γκανάς. Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Αν γίνει πολύ σφιχτή, την βγάζουμε 5-6 λεπτά πριν την σερβίρουμε.